توضیحات
درک تامپسون، سردبیر ارشد آتلانتیک در پژوهش نوآورانهی خود، سازههای روانیِ پنهانی را آشکار میکند که نشان میدهد دلیل علاقهی ما به چیزهایی که دوستشان داریم چیست و عوامل تعیینکنندهی اقتصادی بازارهای فرهنگی که به صورت پنهانی زندگیهایمان را شکل میدهند چه چیزهایی هستند.
هیچ محصول تجاری یا اثری هنری به خودیِ خود محبوب و پرفروش نمیشود! اگر فکر میکنید یک فیلم سینمایی، یک قطعهی موسیقی یا یک نرمافزار کامپیوتری در دنیای شلوغ و پرهمهمهی رسانه و مطبوعات امروز از ناکجاآباد سر درآورده و آوازهاش بین مردم دهان به دهان میچرخد، سخت در اشتباهید! پشت هر پدیدهی موفقی یک تاریخچهی مخفی از قدرت، تبلیغات و جریانات تجاری وجود دارد که آن را از یک محصول تولیدی صرف به پدیدهای درخشان، پرفروش و محبوب تبدیل میکند.
«ستارهسازها»خواننده را به سفری در دل آثار فرهنگیِ مردمپسندِ قرنِ اخیر میبرد و ارزشمندترین جریانی را که در قرن بیستویکم توجه مردم را به خود جلب کرده است مورد بررسی قرار میدهد. تامپسون با ارائهی داستانهایی از لحظهی پدید آمدن هنر امپرسیونیستی تا آیندهی فیسبوک، از طراحان خردهپای سایت اِتسی تا خاستگاه جنگ ستارگان، خودش را به آب و آتش میزند تا داستانی جذاب دربارهی نحوهی شکلگیری فرهنگ تعریف کند و بگوید چه عاملی باعث محبوبیت میشود و موفقیت در عصر سردرگمی چطور پدید میآید.
آنچه کتاب موفقیتسازها را از دیگر کتابهای شبیه به خود متمایز میکند، این است که کتاب در پی ارائهی قاعدهای کلی دربارهی موفقیت نیست. درک تامپسون در این کتاب تلاش میکند جهان انسانهای موفق را در دورانهای مختلف تاریخی و شاخههای مختلف فرهنگ عامه بررسی کند و داستانهایی جذاب و در عین حال کاربردی از نقاشهای بزرگ امپرسیونیست و موسیقیدان مشهوری مثل برامس گرفته تا هنرمندان و نویسندگان عصر حاضر مثل اَدِل و سازندگان سریال بازی تاجوتخت تا فعالان عرصهی تکنولوژی در اختیار خواننده قرار دهد تا او بتواند با دیدی باز و شفاف، فعالیتهای خود را درعرصههای مختلف فرهنگی و اقتصادی آغاز کند. کتاب علاوه بر پرداختن به موضوعهای جذاب و تازه در زمینهی روانشناسی و بازاریابی، دید جامعی از وقایع مختلف فرهنگی و هنری به مخاطب ارائه میدهد و همین امر باعث میشوند خواندن کتاب برای کسانی که سعی دارند در عالم فرهنگ و هنر به موفقیت دست پیدا کنند، مفید باشد.
به این ترتیب، دِرِک تامپسون در اولین اثر ادبی خود به خواننده ثابت میکند که حتی درخشانترین ایدهها هم اگر پا به مسیر تبلیغاتی درستی نگذارند، محکوم به شکست بوده و از مرکز توجهات مشتریان و اطرافیانشان که مخاطبین اصلی هستند، خارج میشوند.
روزنامهی یواس.اِی تودِی در ستایش این اثر نوشت: «این اثر به بررسی معیارهای متنوعی میپردازد که باعث میشود خریدن، پسندیدن و دنبال کردن بعضی چیزها اینقدر مقاومتناپذیر شود… کتابی است شگفتانگیز.»
این کتاب در سال ۲۰۱۷ نامزد جایزهی بهترین کتاب علمی-تکنولوژی به انتخاب خوانندگان سایت گودریدز شده است
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.